szkoła podstawowa?

Re: szkoła podstawowa?

Postprzez wilk w Pon Lis 23, 2009 1:11 pm

mam pytanie, pod jakim względem ta szkoła jest bezpieczna??????????to ,że jest pare kamer???? kpina, nie raz szukałem dziecka ,bo nikt nie wiedział gdzie jest
wilk

Postprzez gmarciniak1 w Wto Lis 24, 2009 12:12 am

Witam.Ponieważ pojawiło się pytanie o Społeczną Szkołę Podstawową Nr 4 w Poznaniu, os.Oświecenia, chce przekazać wszystkim zainteresowanym, moją opinię na jej temat. Mój syn ukończył ją trzy lata temu. Szkła jest bardzo kameralna, nieliczne klasy (max 16 os.).Bardzo dobra kadra nauczycielska; oczywiście rotacja jak w każdej szkle.Dodatkowe lekcje j.polskiego i matematyki, dodatkowo przedmioty, takie jak: szachy, odyseja umysłu, kultura antyczna, 5h tygodniowo j. angielskiego od pierwszej klasy, który daje po 6-tej klasie b.wysoki poziom;syn potrafił napisać próbną maturę na poziomie podstawowym!!!!Jest również drugi
język do wyboru: niemiecki, hiszpański, chyba doszedł francuski. Szkoła daje ogólnie wysoki poziom nauczania i moim zdaniem nie dlatego, ze odpowiednio dobiera uczniów, tylko dlatego, że tam panuje atmosfera nauki i duże zaangażowanie nauczycieli. Mój syn jest dyslektykiem, z orzeczeniem z porad.psych.-pedagog.,nie był "orłem"ale potrafili go zmobilizować do pracy i "wydusić" co najlepsze.Dziś to punktuje w gimnazjum,które kończy. Wiem, że w publicznej szkole nie osiągnąłby tego poziomu, który dziś ma (tam nauczyciele nie maja czasu, zbyt liczne klasy, zbyt mało godzin). W szkole jest pełna identyfikacja ucznia, tu nikt nie jest anonimowy. Pełna współpraca z rodzicami, oczekuje się dużego zaangażowania rodziców w życie szkoły -tu należy się dobrze zastanowić czy chcemy, czy mamy czas.Cała szkoła rozpoczyna zajęcia o 8.30.Średnio trwają do 14.20. Potem kółka.Jest nowa sala gimnastyczna, cała szkola odnowiona w tym roku(2009).Bardzo czysta i estetyczna. Szczerze polecam. Mam nadzieję, że moja 3-letnia córka też tam się dostanie. W tym roku było 10 osób chętnych na 1 miejsce!!!
gmarciniak1

Postprzez milla w Pią Sty 01, 2010 11:25 pm

Jestem ciekawa opinii o szkole w Daszewicach,czyżby większość rodziców woziła swoje pociechy do Poznania?
milla

Dołączenie: Pią Sty 01, 2010 11:14 pm

Postprzez Tosia13 w Pią Lut 19, 2010 11:48 pm

Witam! Mnie również interesują szkoły na Ratajach. Gdzie chodzą Wasze pociechy? 19,20, sportowa na Piastowskim, Salezjanie? Dziękuję za każdą informację! A gdzie np. na zajęcia dodatkowe(taniec, plastyka, drużyna zuchowa itp)? ;)
Tosia13

Dołączenie: Czw Sie 13, 2009 9:16 pm

Postprzez ladybirdka w Nie Lut 28, 2010 10:42 pm

proszę o opinie rodziców, którzy mają dzieci w szkole w Daszewicach - czy jest bezpiecznie, przyjaźnie dla dzieci? poważnie rozważam tę szkołę, bo Krzesiny ze względu na dwuzmianowość odrzucam, a inne w pobliżu (czyli właściwie tylko Robakowo) odrzucam ze względu na niski poziom....
ladybirdka

Dołączenie: Pon Lip 28, 2008 12:29 am

Postprzez milla w Pon Mar 08, 2010 2:27 pm

Ja brałam pod uwagę szkołe w Daszewicach, pani Dyr. wywarla na mnie ogromnie pozytywne wrażenie, ale niestety gdy zeszłam na dół, obejrzeć " świetlicę", to szkołę z listy skresliłam. Zerówka jest do 12:30, jestem ciekawa jak sobie radzą rodzice pracujący?
milla

Postprzez agabor w Czw Mar 11, 2010 10:26 am

w szczodrzykowie zeróka również jest do 12.30 - takie są niestety realia..
agabor

Dołączenie: Pon Lut 22, 2010 8:49 am

Postprzez milla w Czw Mar 11, 2010 10:47 am

No wlasnie, to jak oboje rodzice pracują, to dzieciaki siedza w swietlicy?
Czy może zatrudniają opiekunkę,które odbiera dziecko o 12:30?

Dla mnie to duży problem:(
milla

Postprzez ladybirdka w Czw Mar 11, 2010 4:24 pm

no właśnie, wszystko jest fajnie, tzn. jest blisko borówca szkoła, a nawet dwie. obie właściwie w miarę ok. tylko niestety nie dla rodziców pracujących, a więc nie dla większości. i nadal pozostaje tylko opcja dowozu do poznania.....
ponawiam w związku z tym zapytanie o krzesiny - co sądzicie o podstawówce tam? jak dzieci znoszą dwuzmianowość?
ladybirdka

Dołączenie: Pon Lip 28, 2008 12:29 am

Postprzez milla w Czw Mar 11, 2010 7:09 pm

Ja tylko słyszałam opinię, że podstawówka jest na raczej kiepskim poziomie i nie ma nic wspólnego z poziomem liceum. Ale czy to prawda, nie wiem.
milla

PoprzedniaNastępna

Powróć do Edukacja i Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości